Goede mondhygiëne

U dient de tandplak die boven aan de tandvleesrand zit zelf elke dag te verwijderen door een goede mondhygiëne. Met een tandenborstel kunt u de tandplak wegpoetsen. Maar de tandenborstel komt niet bij de tandplak die tussen uw tanden zit. Die tandplak moet u weghalen met andere hulpmiddelen zoals ragers of tandenstokers. Uw tandarts of mondhygiënist vertelt u welke hulpmiddelen voor uw mond geschikt zijn en demonstreert het gebruik ervan. Voor de grondige reiniging van uw gebit wordt u behandeld door onze mondhygiënist. Daarnaast treedt bij een grote groep patiënten parodontitis als gevolg van bijvoorbeeld onvoldoende zelfzorg of roken op. Deze aandoening kan uiteindelijk leiden tot tandverlies en bestrijding hiervan is dan ook van groot belang. Ook hiervoor komt u bij onze mondhygiënist terecht.

Contact

Dukaat 9
5283 PJ Boxtel
Telefoon: (0411) 67 84 60
E-mail: info@mondzorgboxtel.nl

Kwaliteitsregister Mondhygiënisten

Werken aan kwaliteit is en blijft een dynamisch proces, maar hoe bevorder je dat? Wat het KRM betreft door “permanente educatie” ofwel “een leven lang leren”. Tijdens de registratieperiode van vijf jaar stimuleert het KRM de deskundigheidsbevordering van mondhygiënisten met een hoge, meetbare kwaliteitsnorm op het gebied van bij- en nascholing. Alle bij het KRM ingeschreven mondhygiënisten zijn in het bezit van een rechtsgeldig HBO-diploma waaruit blijkt dat de opleiding tot mondhygiënist met succes is afgerond. De titel mondhygiënist is een wettelijk beschermde titel waar een vierjarige HBO-opleiding aan vooraf gaat. Een geruststellende gedachte: bij een mondhygiënist met het KRM keurmerk, kunt u gerust uw mond open doen.

Registratie KRM:

  • Fleur Braspenning, mondhygiëniste
  • Esther op ’t Hoog, mondhygiëniste

Gezond tandvlees

Het is belangrijk dat uw tandenvlees gezond is voor gezonde en stralende tanden. Gezond tandvlees heeft een roze kleur en ligt stevig om de tanden en kiezen.

Ontstoken tandvlees kan rood, slap en gezwollen zijn. Ontsteking die in de rand van het tandvlees zit, heet gingivitis. Ontstekingen in de tandvleesrand worden veroorzaakt door bacterie. Bacteriën zitten in de tandplak. Tandplak is een zacht en kleverig laagje op de tanden en kiezen. Tandplak kan verkalken tot tandsteen dat stevig vastzit aan de tanden en kiezen.

Gezond tandvlees heeft een roze kleur

Preventieve mondzorg

Het behoud van eigen tanden is een groot aandachtspunt. Het verwijderen van tandsteen, het voorkomen en vullen van gaatjes, het signaleren van toekomstige problemen, valt onder de noemer preventieve mondzorg. Onze preventie-assistenten en tandartsen waken hier voortdurend over. Wij werken volgens het principe van Gewoon Gaaf.

Gewoon Gaaf is een preventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders. Uw tandarts of mondhygiënist geeft u en uw kind advies dat is afgestemd op het gebit van uw kind. Hij begeleidt uw kind een gaaf gebit te hebben en te houden. Bij Gewoon Gaaf maakt de tandarts of mondhygiënist een risico-inschatting. Hoe goed zorgen u en uw kind voor het gebit van uw kind? Hoe is het met zijn mondhygiëne? Breken er tanden of kiezen door? Is uw kind aan het wisselen? Heeft uw zoon of dochter (beginnende) gaatjes in het gebit? Op basis van deze risico-inschatting, bepaalt de tandarts het moment waarop hij u en uw kind weer in de mondzorgpraktijk wil terugzien. Soms zal hij de kiezen extra beschermen (sealen) of een fluoridebehandeling geven. Maar meestal zijn die behandelingen niet nodig. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan dus binnen een gezin verschillen. Gewoon Gaaf kijkt tenslotte naar ieder individu.

Voor het hele gezin

Ook uw kinderen zijn (al vanaf 2 jaar) van harte welkom. Door zo jong mogelijk regelmatig onze praktijk te bezoeken raken ze vertrouwd met de omgeving en ons Team. Hierdoor wordt voor hun goede tandzorg en een regelmatig bezoek aan de tandarts gewoon. Bezoek voor meer informatie onze website www.mondzorgkids.nl.

Ons Team

Preventie en Mondhygiëne

Mondzorg Kids

Cosmetische tandheelkunde

Prothetiek

Orthodontie

Implantologie