Behandelingen

Bij de Kliniek voor Mondzorg Boxtel kunt u terecht voor verschillende behandelingen, waaronder: preventieve tandheelkunde, mondhygiëne, cosmetische tandheelkunde, orthodontie, prothetiek en implantologie. Wij bieden u complete tandheelkundige service onder één dak. Ons team zal er alles aan doen om u en uw gezin binnen onze praktijk op uw gemak te stellen. Wij streven erna om binnen uw wensen en mogelijkheden te zorgen voor een optimaal tandheelkundig resultaat.

Contact

Dukaat 9
5283 PJ Boxtel
Telefoon: (0411) 67 84 60
E-mail: info@mondzorgboxtel.nl

Voor het hele gezin

Ook uw kinderen zijn (al vanaf 2 jaar) van harte welkom. Door zo jong mogelijk regelmatig onze praktijk te bezoeken raken ze vertrouwd met de omgeving en ons Team. Hierdoor wordt voor hun goede tandzorg en een regelmatig bezoek aan de tandarts gewoon. Mondzorg Kids

Preventieve mondzorg

Het behoud van eigen tanden is een groot aandachtspunt. Het verwijderen van tandsteen, het voorkomen en vullen van gaatjes, het signaleren van toekomstige problemen, valt onder de noemer preventieve mondzorg. Onze preventie-assistenten en tandartsen waken hier voortdurend over. Wij werken volgens het principe van Gewoon Gaaf.

Gewoon Gaaf is een preventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders. Uw tandarts of mondhygiënist geeft u en uw kind advies dat is afgestemd op het gebit van uw kind. Hij begeleidt uw kind een gaaf gebit te hebben en te houden. Bij Gewoon Gaaf maakt de tandarts of mondhygiënist een risico-inschatting. Hoe goed zorgen u en uw kind voor het gebit van uw kind? Hoe is het met zijn mondhygiëne? Breken er tanden of kiezen door? Is uw kind aan het wisselen? Heeft uw zoon of dochter (beginnende) gaatjes in het gebit? Op basis van deze risico-inschatting, bepaalt de tandarts het moment waarop hij u en uw kind weer in de mondzorgpraktijk wil terugzien. Soms zal hij de kiezen extra beschermen (sealen) of een fluoridebehandeling geven. Maar meestal zijn die behandelingen niet nodig. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan dus binnen een gezin verschillen. Gewoon Gaaf kijkt tenslotte naar ieder individu.

Meer tandheelkundige informatie

Extra informatie over tandheelkundige behandelingen kunt u vinden op www.allesoverhetgebit.nl en www.ivorenkruis.nl.

Preventie en Mondhygiëne

Mondzorg Kids

Cosmetische tandheelkunde

Prothetiek

Orthodontie

Implantologie